Yleistä

Kehrääjien Kilta perustettiin syksyllä 1991 ja se rekisteröitiin yhdistykseksi 1994. Yhdistyksen tarkoituksena on kehruun, pellavanviljelyn, kudonnan ja muiden tekstiilien valmistukseen liittyvien perinteisten taitojen ylläpitäminen, tukeminen ja kehittäminen sekä virikkeiden antaminen luovaan toimintaan ja aktiivisuuteen kaiken ikäisille ihmisille.

 Joukossamme on monenlaista käsityön taitajaa; pellavan kasvattajaa, kaikenkarvaista kehrääjää, nyplääjää, värjäriä, saippuankeittäjää, tuohityöntekijää, makkaranvalmistajaa jne. Järjestämme jäsenillemme kehräämiseen ja muihin kädentaitoihin liittyviä tapahtumia. Käsityöiltapäivissä kokoonnumme jakamaan tietoja ja kokemuksia tai oppimaan uutta ennalta valitun teeman merkeissä. Järjestämme myös kehruukursseja uusille tulokkaille ja muille kehräämisestä kiinnostuneille.

Kehrääjien Killan väki hakeutuu mielellään yhteistyöhön samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten sekä heidän yhdistystensä kanssa. Killan väkeä näkee erilaisissa käsityötapahtumissa vaikkapa kehräämässä rukilla tai värttinällä. Perinteeksi ovat jo muodostuneet syksyiset pellavanmuokkaustapahtumat

 Tervetuloa mukaan joukkoomme!

Leave a comment