Yleistä

Kehrääjien Kilta perustettiin syksyllä 1991 ja se rekisteröitiin yhdistykseksi 1994. Yhdistyksen tarkoituksena on kehruun, pellavanviljelyn, kudonnan ja muiden tekstiilien valmistukseen liittyvien perinteisten taitojen ylläpitäminen, tukeminen ja kehittäminen sekä virikkeiden antaminen luovaan toimintaan ja aktiivisuuteen kaiken ikäisille ihmisille.

 Joukossamme on monenlaista käsityön taitajaa; pellavan kasvattajaa, kaikenkarvaista kehrääjää, nyplääjää, värjäriä, saippuankeittäjää, tuohityöntekijää, makkaranvalmistajaa jne. Järjestämme jäsenillemme kehräämiseen ja muihin kädentaitoihin liittyviä tapahtumia. Käsityöiltapäivissä kokoonnumme jakamaan tietoja ja kokemuksia tai oppimaan uutta ennalta valitun teeman merkeissä. Järjestämme myös kehruukursseja uusille tulokkaille ja muille kehräämisestä kiinnostuneille.

Kehrääjien Killan väki hakeutuu mielellään yhteistyöhön samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten sekä heidän yhdistystensä kanssa. Killan väkeä näkee erilaisissa käsityötapahtumissa vaikkapa kehräämässä rukilla tai värttinällä. Perinteeksi ovat jo muodostuneet syksyiset pellavanmuokkaustapahtumat

 Tervetuloa mukaan joukkoomme!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s